sluiten

Introductie

Tenerife heeft een klimaat dat gedurende het hele jaar aangenaam mild is. Het landschap op Tenerife is heel divers door de vulkanische oorsprong. De Pico del Teide is de hoogste berg van Spanje met zijn 3718 meter hoogte. Het rotsachtige gebied rond de berg en de vruchtbare stukken aand e voet van de berg geven een prachtige natuur. Tenerife heeft fijne zandstraden welke wat donker van kleur zijn door het lavazand. Er zijn een aantal zeer gezellige badplaasten met tal van uitgaansmogelijkheden en boulevards, zoals Playa de las Americas en Costa Adeje. Voor wat rustigere plaatsen moet je meer aan de noordkant van het eiland zijn waar ook de stad Puerto de la Cruz ligt.

Ligging

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden, liggend in de Atlantische Oceaan.

Landschap

Het centrale deel van Tenerife is berachtig. De 3700 meter hoge vulkaan El Teide is typerend voor het bergachtige landschap. Vanuit de vulkaan lopen in alle richtingen de bergflanken af naar de kust. Het eiland kent twee verschillende klimatologische omstandigheden, met in het noorden veel meer neerslag dan in het zuiden. De vegetatie is daardoor in het noorden veel rijker. Een mooi en zeer groen gebied is de Valle de la Oratava, met veel bananenplantages en een unieke flora. De drakenbloedboom is een boomsoort op Tenerife die nergens anders ter wereld groeit. Het zuidelijke deel van het eiland is droog en dor. De zon schijnt in het zuiden erg veel en er valt weinig neerslag. De vegetatie bestaat hier uit palmbomen, lage struiken en cactussen. Er zijn hier bananenwijngaarden, tomatenteelt en wijngaarden. De kustlijn is zeer gevarieerd, met zwarte lavastranden, grillige rotspartijen maar ook rustige witte stranden.

Klimaat

Het klimaat op Tenerife is het suptropisch steppenklimaat. Er is bijna het hele jaar een hoge temperatuur met weinig tot zeer weinig regen. In het noorden is het vaker bewolkt dan in het zuiden.

Algemeen

De belangrijkste populaire plaatsen in de streek zijn Playa de las Américas, Costa Adeje, Los Cristianos en Puerto de la Cruz. Er komt een erg gevarieerd publiek naar dit gebied, zoals jongeren, ouderen, strandliefhebbers, rustzoekers en wandelaars. Het havenplaatsje Los Christianos heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een grote badplaats met veel appartementencomplexen. Op het plaatsje Puerto de la Cruz komen over het algemeen wat oudere mensen af.

Stranden

De stranden bestaan over het algemeen uit zwart lavazand met grote keien, rotsen en kiezels. Enkele naturistenstranden zijn er in El Médano en in de omgeving van La Caleta, Costa Adeje, Costa del Silencio en Puerto de la Cruz. Het komt vaak voor dat er een sterke branding is, zowel aan de noordkust van Tenerife als aan de noordwestkust en de zuidoostkust. De stranden zijn minder geschikt voor kinderen. Er zijn nauwelijks witte zandstranden vanwege het vulkanisch landschap van Tenerife. Enkele zandstranden (soms kunstmatig aangelegd) zijn te vinden in de populaire badplaatsen Costa Adeje, Playa de las Américas en Los Cristianos. Op deze stranden zijn vaak diverse faciliteiten aanwezig. In Puerto de la Cruz zijn niet veel stranden. Hier is een zeer groot zwembadencomplex aangelegd. Ten noorden van de hoofdstad Santa Cruz ligt een groot wit zandstrand.

Uitgaan

Op Tenerife is er een groot aanbod van uitgaansgelegenheden. De meeste gelegenheden vindt men in Playa de las Américas, in mindere mate in Costa Adeje, Los Cristianos en Puerto de la Cruz. De gelegenheden zijn vooral bars, discobars, discotheken, restaurants en amusementshaleln. Alle steden, op Puerto de la Cruz na, zijn vooral gericht op toeristen. Playa de las Américas is het hele jaar door een drukke bestemming, maar het het is vooral druk in het bloeiende hoogseizoen. Het gebied wordt voornamelijk bezocht door jongeren. In Costa Adeja en Puerto de la Cruz is het nachtleven een stuk minder druk. Hier zijn voornamelijk wat restaurants en cafés. In Puerto de la Cruz een casino aanwezig. De hoofdstad Santa Cruz is een stad met veel restaurants, bars, cafés en bioscopen. Deze worden vooral door de Spaanse inwoners bezocht.

Winkels

Er is een groot aanbod aan winkels, vooral in Playa de las Américas, Costa Adeja, Los Christianos en Puerto de la Cruz. Het zijn voornamelijk souvenirwinkels, toeristenwinkels en kledingzaken.

Seizoen

Tenerife is het hele jaar drukbezocht, maar de hoogseizoenen zijn van oktober tot april en de maanden juli en augustus. Tenerife wordt gebruikt als overwinteringsbestemming.

Nationaliteiten

De toeristen die naar Tenerife komen zijn voornamelijk Duitsers en Engelsen, Belgen, Fransen, Nederlanders en Spanjaarden. In de winter komen er ook veel Scandinaviërs.

Openingstijden

De gemiddelde openingstijden zijn: ma. t/m vr. 09:30-20:00 uur en 16:30-20:00 uur, 's middags wordt er vaak siësta gehouden. Op zaterdag zijn de winkels vaak alleen 's morgens geopend en op zondag zijn de meeste winkels gesloten. Vooral in de toeristische plaatsen zijn de toeristische winkels en levensmiddelenzaken ook tussen de middag en op zondag geopend en vaak zijn deze winkels 's avonds ook langer geopend.

Excursies en bezienswaardigheden

De leukste bezienswaardigheden op Tenerife zijn: - Loro Parque (een dierentuin met papegaaienpark/show en dolfinarium) in Puerto de la Cruz. - Santa Cruz (hoofdstad van het eiland, met het auditorium, de oude stadskern, diverse monumentale gebouwen en boomrijke lanen). - Nationaal park Las Cañadas (Parque Nacional del Teide) met maanlandschap en krater van 12 kilometer doorsnede. - Pico del Teide (3718 meter hoge vulkanische bergtop). - Ecologisch park Las Aguilas del Teide. - Dierentuin (aan de landzijde van de snelweg Playa de las Américas-Santa Cruz, ter hoogte van Los Cristianos). - Wijnstadje Icod de los Vinos met de "Drakenbloedboom". - Piramides van Güimar in Güimar. - Aquapark/dolfinarium in Costa Adeje. - Botanische tuin in Puerto de la Cruz. - Pueblochico, de Canarische Eilanden in miniatuur, in Orotava bij Puerto de la Cruz. - Vilaflor, het hoogste dorp van Spanje, gelegen op 1350 meter. - Medieval, dinnershow met ridders en paarden in San Miguel. Enkele leuke excursies op Tenerife zijn: - Piratenvaart langs 600m hoge rotswand bij Los Gigantes. - Eilandrondrit. - Jeep-, ezel- of kameelsafari. - Excursie naar het eiland La Gomera. - Walvis- en dolfijnexcursies. - Diepzeevissen. - Onderwatersafari met onderwaterscooter. - Helicoptersafari.

Sport

Een belangrijke sport op Tenerife is golf. Enkele golfbanen op het eiland zijn: Amarilla Golf & Country Club op 1 kilometer van Costa del Silencio: www.amarillagolf.es Golfclub Golf del Sur ten noordwesten van het vliegveld Reina Sofia. www.golfdelsur.es www.golf-tenerife.com. Golf Costa Adeje ten noorden van Costa Adeje: www.golfcostaadeje.com Los Palos Golf Center op 6km van Costa del Silencio Golf la Rosaledo bij Puerto de la Cruz R.C. Golf de Tenerife bij Tacoronte Buenavista Golf in Buenavista del Norte

Vliegveld

Vanaf Nederland wordt gevlogen naar Tenerife Zuid (code: TFS). De gemiddelde vliegtijd is 4,5 uur. Het andere vliegveld (Los Rodeos) ligt op 11 kilometer van Santa Cruz.

Wegen en verkeer

De grootste verbindingswegen zijn verhard en goed onderhouden. Er ligt een snelweg vanuit Santa Cruz naar Playa de las Américas en naar Puerto de la Cruz. De bergweggetjes zijn vrij smal, steil met veel haarspeldbochten. In Playa de las Américas, Costa Adeje, Los Cristianos en Puerto de la Cruz moet u vaak betaald parkeren en is er veel eenrichtingsverkeer.

Autohuur

Wij kunnen een vrijblijvende offerte voor u maken voor de autohuur op Gran Canaria.

Overige verhuur

Op het eiland zijn ook bromfietsen, fietsen, kinderfietsen, motoren, mountainbikes, quads, scooters en buggy's. Het huren van een scooter kost gemiddeld € 25.00 per dag.

Bus

De belangrijkste busroutes lopen tussen de grote toeristische plaatsen, waaronder Costa Adeje, Playa de las Américas, Los Christianos, Playa de la Arena, Puerto de la Cruz en Santa Cruz.

Taxi

De taxi's op Tenerife zijn voorzien van een meter. Voor de grote plaatsen gelden vaste tarieven. In de nacht wordt er een toeslag berekend. Veel vervoer wordt geregeld via taxi's.

Boot

Carferry vanuit Santa Cruz: zes keer per dag naar Agaete (Puerto de las Nieves op Gran Canaria), drie keer per week naar Arrecife (Lanzarote), Puerto del Rosario (Fuerteventura) en Las Palmas (Gran Canaria) van juni t/m september. één keer per dag (overige maanden twee à drie keer per week) naar Morro Jable (Fuerteventura) en één keer per week naar Cádiz en Santa Cruz (La Palma). Carferry vanuit Los Cristianos: drie á vier keer per dag naar San Sebastian (La Gomera) en één keer per dag naar Santa Cruz (La Palma) en Valverde (El Hierro). Draagvleugelboot vanuit Santa Cruz minimaal drie keer per dag naar Las Palmas (Gran Canaria) en drie keer per week naar Morro Jable (Fuerteventura). Vanuit Los Cristianos drie á vier keer per dag naar San Sebastian (La Gomera) en Valle Gran Rey (La Gomera) en één keer per dag naar Morro Jable (Fuerteventura).

Tijdsverschil

Op de Canarische Eilanden is het één uur vroeger dan in Nederland.


Spanje\Canarische eilanden\Tenerife\tenerife_strand_lucht
sluiten

sluiten

Voer uw reisgezelschap in

Vul hier het reisgezelschap in waarmee u op reis wilt gaan
  Volwassenen
  Kinderen (tot 12 jaar)
  Babies (0 tot 2 jaar)
opslaan
Heeft u vragen?
 
 
Populaire bestemmingen
 
 
Ontvang onze nieuwsbrief

Ontvang onze top aanbiedingen als eerste via e-mail.

Mis nooit meer een actie!

 

Tenerife


Tenerife heeft een klimaat dat gedurende het hele jaar aangenaam mild is. Het landschap op Tenerife is heel divers door de vulkanische oorsprong. De Pico del Teide is de hoogste berg van Spanje met zijn 3718 meter hoogte. Het rotsachtige gebied rond de berg en de vruchtbare stukken aand e voet van de berg geven een prachtige natuur. Tenerife heeft fijne zandstraden welke wat donker van kleur zijn door het lavazand. Er zijn een aantal zeer gezellige badplaasten met tal van uitgaansmogelijkheden en boulevards, zoals Playa de las Americas en Costa Adeje. Voor wat rustigere plaatsen moet je meer aan de noordkant van het eiland zijn waar ook de stad Puerto de la Cruz ligt.

Bekijk Tenerife op de kaart via Google Maps    Bekijk Tenerife op de kaart
Aanbiedingen in Tenerife

 

Best beoordeeld in Tenerife

Gevonden accommodaties in Tenerife


>> bekijk de 0 gevonden resultaten in TenerifeAlle plaatsen in Tenerife (0)Meest bekroonde reisbureau


Meest bekroonde reisbureau

Zoover Awards 2013Betaal veilig online


Betaalmethode


Uw gegevens zijn beveiligd


Trustlogo Trustlogo


KeepAlive